miercuri, 16 decembrie 2009

Tic, tic. Nu e ceas

Nu suport anumite ticuri verbale. Imi povestesti ceva ce se termina cu “ma-ntelegi?” sau “stii?” Daca nu te inteleg, te intreb, stai linistit. Sau ma crezi mai proasta de termini fiecare fraza cu “ma-ntelegi?” Hm. Si de ce ma intrebi daca stiu? Pai tocmai mi-ai spus ceva, deci deja stiu.

“A zis cica”. Pai dragilor, a zis sau cica. A zis cica nu pusca nici batut. Cica inseamna a zis ("se zice", mai exact). A zis inseamna cica. Deci “a zis cica” inseamna “a zis a zis” sau “cica cica” printr-o deductie simpla si logica. Mai inbanateniti-va, sa prescurtati cuvintele, nu sa folositi mai multe fara sa spuneti nimic.

Intr-o barfa, unii gasesc foarte plot-point-istic sa foloseasca “nus`ce” Ex: “Si zice el nus`ce, mai sta pe la bar nus`cat...” Aha. Deci care e ideea? Ca n-am inteles nimic din barfa. E o barfa palmata, sau ce? Ce ziceeee? Zii ce zice, aia-i toata faza. Povesteste povestea cu amanunte picante, nu cu “nus`ce”.

E grele, asta-i clar. Dar ma racaie pe scarita si ciocanel. Si toate astea se datoreaza faptului ca n-aveti vocabularul la voi. Sfat: 5 cuvinte invatate pe zi, gen Monica Columbeanu. Poate in vara lu` 2010 putem purta si noi o conversatie. Simpla. Zic.

9 comentarii:

ocserver spunea...

ei mama, vara nu mai porti conversatii aici... :) vara porti conversatii cu valurile, cu luna.... :)

laly spunea...

Ahahahhaha :)
Buna, buna asta :)
Rofl, chiar ca :))))))

Abc Sjf spunea...

Mi se pare foarte arogant sa ceri unora sau altora sa se imbanateneasca. Eu am stat 5 ani la Timisoara si n-am simtit ca imbanatenirea m-ar fi ajutat in vreun fel in evolutia spirituala. Chiar deloc.

laly spunea...

Radu, nu e cerinta, ba deloc:P
E sfat.
Radu, imbanatenirea nu-i tot una cu Chimisoara, ma refeream la adanci substraturi, cele ce nu pot fi prinse in 5 ani, 50, sau 100.

Ideea e sa incerci. Banatu-i fruncea ca-s numa` banateni. De vii aici, devii. Tu de n-ai vrut, nu-i rostu` Chimisorii sa gandeasca ca nu si-o gasit fiu, ci al tau de a te-ntoarce acas`.

Nu-mi vinde gogosi, nu exista om pe pamant (zic om) sa nu iubeasca plaiurile si oamenii banateni.

De te minti si insela vreuna (vezi perfectu` simplu oltenesc folosit de banateni sa nu ne fie cu discriminare), i-ai vazut buletinul? Ii chimisoreanca? Ca de da, arz-o-ar focu`!

Abc Sjf spunea...

Ba e cerinta cand o spui imperativ si o prezinti ca pe o conditie sine qua non pentru devenirea intelectuala.
Sincer eu nu mi-am dorit sa ma intorc acasa, dar decat sa traiesc in cine stie ce conditii la Bucuresti mai bine stau absolut fara griji la Tg-Jiu.
Nu-ti vand gogosi (specialitatea mea sunt becurile economice :)), nici plaiurile nici oamenii nu au ceva special fata de altii din Ro - in afara, desigur, de stilul regional de a vorbi. Timisoara are chiar un mare minus, si anume spiritul boem care pe mine - construit pentru o existenta zbuciumata - m-a torturat.
Cat despre perfectul simplu asta e tactica voastra militieneasca (glumesc, desigur); daca m-ar insela vreuna - desi n-am cunoscut-o inca pe aia - n-ar fi vina ei ca nu e banateanca ci a mea ca nu-s instare, si m-as pedepsi de numa'! :D

Abc Sjf spunea...

P.S. Nu puteam consuma alcool din cauza unor pastile; acum ma simt chiar cool la club cand am sticla de bere intr-o mana si nu am tigara in cealalta.

laly spunea...

Mbon, deci despicam firul de par, da?

In primul rand, sfatul aka cerinta mea e o metafora. Sa nu ne complicam viata, ci dimpotriva, sa o facem mai simpla, chiar daca e vorba doar de exprimare.

In al doilea rand, atat de tare mi se rupe daca ma asculta cineva sau nu...daca nu ma asculta, am motive in continuare sa ma enervez deci am ce sa scriu.

Devenire intelectuala? Nici vorba. In general cei despre care vorbeam in post sunt soferi si oameni pe care i-am auzit vorbind prin metrou, nush ce profesie au astia. Dar sunt 100% convinsa ca nu se vor apropia macar de "devenirea intelectuala". Vreau doar sa subliniez ca sunt mai desteapta :P

Cat despre Timisoara, exact asta o face diferita. Stilul boem. As ucide pentru linistea interioara si starea de dolce far niente. Dar cui ii place zgomotul si vanzoleala, recunosc, n-are ce sa-i placa in Timisoara.

Ai dreptate, probabil (si nu e gluma:P) perfectul simplu e tactica noastra militieneasca. Imi place cum ai spus-o :))

Vezi, ba nu bei, ba nu fumezi...de ce nu te poti tine tu de treaba?:))

Bafta la becurile economice, mi-a placut schimbul de replici :))

Anonim spunea...

Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!

laly spunea...

In vara lu` 2010. Am zis.
ps: dar adu-mi aminte inainte (pls)