duminică, 29 aprilie 2012

Irish Pub

Cand spui Irish Pub iti inchipui o carciuma de lemn cu multi betivi. Betivi straini. Roscovani, grasi, imbuibati de bere, veseli, veseli betivi ai taramului irish.

Lume fericita, nu alta.

Dar ce lume? Straini! In orice Irish Pub din orice oras al oricarei tari (vezi "intr-o nush`tiu care tara, intr-o nush`tiu care vara, intr-un nush`tiu care sat, sub un nush`tiu care pat...) vezi....ce vezi? Soareci straini!!

Sa ne inchipuim  ca sunt o chinezoaica. Ba nu, ca poporul asta (chinezul popor I mean) pleaca la plimbare sa faca poze....defect profesional, a la fabrica. Zic ca ei fabrica si fabrica, apoi iau salariul (dupa 10 ani, asa) si pleaca sa mai fabrice ceva. Poze! Nu au bani de Irish Pub-uri.

Deci sa nu ne inchipuim ca sunt o chinezoaica. Hai sa ne inchipuim ca sunt o elvetianca ce pleaca in concediu in Norvegia. Si ajungand eu in Oslo (sa zicem, ca alt oras tine deja de o mult prea avansata cultura generala, pe care am baut-o, zic): si ajungand eu in Oslo, ma duc in Irish Pub (sa revenim la post). De ce ma duc in Irish Pub? Sa vad straini. Nu orasul, nu istoria, nu vreau sa stiu daca a fost sau nu oras al vikingilor, nu sa ma distrez, nu sa manananc ceva specific norvegian. Ci sa vad straini. Straini de Oslo, straini care beau bere.

Apoi sa ne inchipuim ca sunt o romanca si merg pana colea, in Austria. Nu la Pandorff, mai. La Irish Pub! De ce?? Sa vad straini cu burtile mari care beau bere. Roscati, as mai adauga.

Si acuma zic (sa n-o tin cu exemplele toate paginile): io romanca intr-un Irish Pub din Bucuresti....ce ar trebui sa vad? Straini veseli, roscovani sau nu, ce beau bere.

De ce? De ce oamenii cand viziteaza alta tara merg in Irish Pub-uri? De ce nu stau acasa la ei, in Irish Pub-ul de la coltul strazii, Irish Pub-ul lor, unde roscatii de acasa sunt mai veseli decat roscatii din casa altuia.

Oare isi dau intalniri in alta tara? Cum ar fi sa o sun pe Nevasta-mea si sa o intreb: "Ce faci, fata, sambata? Mergem in Irish Pub in Berlin sa vorbim engleza? Poate ne intalnim si cu X-ulescu, pe care voiai sa-l vezi din liceu! La noi in  Bucuresti la Irish Pub n-avem nici o sansa sa ne intalnim cu el, aicea vin numai straini. Mergem, fata?"




Niciun comentariu: