luni, 14 septembrie 2009

Suspans

Cum stateam eu aseara in pat, uitandu-ma la Tv si incercand sa adorm, incepe sa ma manance degetul mic de la piciorul stang. Era asa de departe ca am hotarat sa nu mi-l scarpin. Dar mancarimea nu se potolea, asa ca am facut un efort extrem, am indoit genunchiul, m-am aplecat inspre el si am inceput sa-l scarpin. Dar mancarimea nu se potolea. Si-am inceput sa ma scarpin mai abitir. Si ea tot nu se potolea orice i-as fi facut.

Si cum mancarimea nu se potolea si nu se potolea, oricat de pianistice erau degetele mele, am luat sticla rece de apa de pe noptiera si am pansat mancarimea. De pe degetul mic. Senzatie extrem de placuta, mancarime potolita. Pun sticla la loc, urmarim filmul in continuare. Nu trece un minut, mancarimea reapare. Uof!

Ma ridic din pat, aprind lumina si suspectez degetul mic de la piciorul stang de lucruri necurate. Il inspectez pe toate partile, doar doar voi gasi urmele monstrului ce m-a ciupit. Nimic. Pielicica intacta, cu cateva dare rosii de la unghiile mainilor ce incercau sa o calmeze.

Sting lumina si imi aduc aminte de un reportaj in care o tipa ce fusese in vacanta in Africa s-a intors acasa cu larve de muste care ii intrasera pe sub piele si nu se vedea nimic, pana cand i s-a umflat piciorul deodata si mai-mai ca trebuia sa i-l amputeze.

Si atunci a inceput sa ma manance si mai sus. Pe la glezna. Si m-am scarpinat si acolo, mai abitir decat la degetel. Si-apoi a inceput sa ma manance si pe la genunchi. Si-atunci am fost sigura, o mancarime trebuie si ea sa fie provocata de ceva. Deci am larve de muste din Africa pe sub piele.

Azi nu ma mai mananca nimic, dar o sa va tin la curent cu evolutia lor. Probabil ca mustele de Africa dorm ziua si colcaie noaptea. Daca ma mai mananca ceva si deseara, e mai mult decat sigur. Ma duc la doctor maine.

2 comentarii:

Miţă spunea...

ha ha ha...
ar trebui sa schimbe astia sloganul anti-gripa porcina :P
trebuie sa te speli si pe picioare,nu numai pe maini :P =))

laly spunea...

Uf, merci Mitza, m-am gandit eu ca ar trebui sa ma mai spal din cand in cand, dar pana nu mi-ai mai zis si tu nu eram sigura :))